A termék kosárba került !
Darabszám módosítása sikerült !
Törlés sikerült!
Kosár kiüritve
Biztos, hogy a kosara teljes tartalmát törölni szeretné?
Valuta módosítva

Despre noi

Începutul

Inițiativa civică „Székelyföldi Legendárium” a pornit în 2008 la Odorheiu Secuiesc, cu scopul de a colecta legendele regiunii, publicându-le într-o formă prietenoasă, adresată copiilor. Primul proiect în acest domeniu a fost realizarea unei hărți a legendelor, conținând ilustrații pentru 156 de legende secuiești. Succesul proiectului ne-a inspirat să realizăm o carte care adună laolaltă legendele, un CD audio cu legende, o carte de colorat și diferite jocuri, și, nu în ultimul rând, am fondat primul studio de animație din regiune, care are deja 14 membri și a produs 4 desene animate în 2D și 3D, bazate pe legende.

Obiective generale

Suntem convinși că legendele sunt lecții pline de mesaje din trecut, care ne arată calea spre viitor. Obiectivul nostru este de a arăta lumii că regiunea noastră nu este limitată numai la legenda lui Dracula, ci dimpotrivă: în Secuime aproape fiecare obiectiv turistic, cetate, localitate și sfânt are câte o legendă. „Székelyföldi Legendárium” este o marcă înregistrată în Europa: promovăm în țară și în afara granițelor patrimoniul nostru cultural - intelectual, oferind gratuit produsele noastre unităților de învățământ și căminelor de copii. Proiectele noastre au fost realizate din fonduri proprii și din subvenții, fără influență politică. Dorim ca activitatea noastră să fie auto-sustenabilă.

Planurile noastre

  • Cu scopul de a da un impuls turismului regiunii, am înființat Parcul Mini - Transilvania, o expoziție de machete despre monumentele istorice din regiune. O parte a colecției a fost expusă în cetatea Székelytámadt din Odorheiu Secuiesc. După planurile noastre, locația definitivă a expoziției va fi la Băile Szejke, situată lângă Odorhei, unde vom prezenta în jur de 60 de machete ale monumentelor istorice românești, maghiare, săsești și ale altor naționalități din Ardeal. Parcul va oferi vizitatorilor activităţi distractive, dar şi educative, de exemplu vom inaugura muzeul dedicat lui Orbán Balázs, prezentând activitatea complexă a "celui mai mare secui", autorul operei literare "Descrierea Ţinutului Secuiesc".

  • Dorim să difuzăm la nivel internațional serialul nostru de desene animate format din 13 episoade, în curs de producere, bazat pe legendele regiunii, animat în 2D și 3D.

  • Conceptul „Székelyföldi Legendárium” s-a extins la nivelul Bazinului Carpatic: colectăm și publicăm legendele din toate regiunile unde locuiesc maghiari.
  • Colectăm separat legendele celor mai cunoscuți sfinți si regi din Bazinul Carpatic. În 2017 apare cea mai nouă carte a noastră, care conține colecția legendelor despre Sfântul rege Ladislau și prezintă mai mult de 200 monumente, obiective istorice și naturale care păstrează amintirea sfântului.

  • Am mai colectat din diferite țări europene și cele mai cunoscute legende despre minunile Fecioarei Maria.
  • În mai 2017 am organizat prima ediție a Carnavalului Legendárium la Odorheiu Secuiesc, un eveniment la care au participat aproximativ 4000 de oameni din regiune. Scopul carnavalului a fost ca elevii participanți să prezinte pe scenă legendele regiunii lor. Dorim să organizăm în fiecare an acest eveniment de tineret și să îl mărim, îmbogățindu-l cât mai mult.

 

Studioul de animație

Primul studio de animație al regiunii a fost înființat în 2012, de atunci echipa noastră s-a extins la 14 persoane. Până în prezent am produs 4 desene animate în 2D și 3D, bazate pe legende. Prima noastră animație, cu titlul A Likaskő, care prezintă piatra cu gaură de la Corund, a câștigat premiul publicului la festivalul de animație organizat la Kecskemét (KAFF). În continuare, am realizat câte un desen animat despre Mestecănișul de la Reci (A Rétyi Nyír), despre locul de pelerinaj și statuia miraculoasă a Fecioarei Maria de la Șumuleu Ciuc (Babba Mária) și despre o legendă a regiunii Gheorgheni (A táltos asszony).

Aceste desene animate au devenit populare în regiune și în afara granițelor. Le proiectăm des în școli și la diferite evenimente și, astfel, sute de copii îndrăgesc legendele noastre. Animațiile sunt urmate de proiectarea unor scurte documentare despre regiunile prezentate. Pentru a populariza mai eficient patrimoniul nostru cultural–intelectual, traducem în limba română și engleză desenele animate și cărțile noastre.

Partenerii noștri din domeniu

Mentorul permanent al grupului de animație este Ken Fountain, animator american freelancer. Fountain lucrează pentru renumita companie DreamWorks Animation și a colaborat la producerea mai multor animații de la Hollywood.

Am primit sfaturi utile de la Rófusz Ferenc (singurul regizor maghiar de desene animate recompensat cu premiul Oscar), de la Toró Annamária, animatoare născută la Târgu Mureș, de la Miskedi Andrea și Vágó András Sasha, foști colegi de la studioul din Kecskemét, respectiv de la Nagy Tibor, animator 3D.

Desenele animate au fost traduse în limba engleză de actorii teatrului londonez Her Majesty's Theatre, sub conducerea dramaturgului Andrészek István.